Hennep eiwit
Eiwitpoeder bestaat voor 50% uit eiwit. Het eiwitpoeder wordt gemaakt van de pulp die overblijft na het koud persen tot hennepolie. Hennep behoort tot de familie van de moerbei en is één van de oudst bekende medicinale planten ter wereld. Hennep eiwitpoeder is geschikt voor vegetariërs en mensen met lactose en glutenintolerantie. In hennep eiwit zitten geen gluten, waardoor het uitstekend past in een glutenvrij voedingspatroon. Hennep is één van de rijkste bronnen van plantaardige eiwitten ter wereld. Alleen algen zoals spirulina, chlorella en AFA blauwgroene algen bevatten meer plantaardige eiwitten dan hennep. Hennep eiwit bevat een kleine hoeveelheid THC (minder dan 1%). De hennep biedt alle 22 van de aminozuren die we nodig hebben in onze voeding. Hennep heeft ook een enorm scala aan anti-oxidanten, evenals tal van vitaminen en mineralen. Het is rijk aan Omega-3 en Omega-6 vetzuren, in de juiste verhouding. De eiwit-beschikbaarheid van Hennep is een van de redenen waarom het steeds populairder wordt door de sporters. Ongeveer 50% van hennep eiwit massa is eigenlijk eiwit. Hennep bevat overvloedige chlorofyl, waarmee planten licht omzetten in energie via fotosynthese. Chlorofyl heeft ook een zeer vergelijkbare structuur aan bloed hemoglobine Het biedt ook een goede spreiding van vitaminen en mineralen, waaronder ijzer, calcium, fosfor, magnesium, zink en koper. In feite, is de Hennep een van de weinige voedingsmiddelen waar alle aminozuren zitten die wij in onze voeding, met inbegrip van de essentiële hebben. Gebruik: voeg 1 of 2 el’s (20-30 g) hennep eiwitpoeder aan een smoothie toe.